Avbytare: Carl Mattsson, Patrik Lippe, Carl Odell, Jens Sirviö och Rasmus Hammargren.

Johan Hellström ut - Carl Odell in 67 min
Vasko Mitrovic ut - Jens Sirviö in 75 min
Filip Zahn ut - Rasmus Hammargren in 77 min

MATCHKOMMENTARER
I femte omgången kom årets första seger, årets första hållna nolla och vi gjorde mer än två mål i en match för första gången. Vi visste att matchen skulle bli tuff med mycket kamp på Albäcksvallen som är liten och i dåligt skick. Den starka vinden gjorde det också svårt för lagen att bjuda upp till skönspel. Våra båda målvakter Philip Borgström och Johannes Jönsson var indisponibla så därför ringdes rutinerade Anders Ohlsson in som dessutom på dagen fyllde 38 år. I den 7:e minuten slår Gustav Lindquist en fin boll fram mot Mathias Roos som löper jämns med vänsterkanten. Mathias och en Skansenspelare hinner fram till bollen samtidigt och Mathias trycker bort Skansenspelaren och vinner bollen. Domaren som är 10 meter från situationen säger "spela vidare". Mathias tittar upp och slår ett inlägg mot bortre stolpen där Vasko Mitrovic dyker upp och nickar in 0-1 via stolpen, trodde alla. Den assisterande domaren som står 50 meter från duellen med Mathias Roos och Skansenspelaren vinkar ivrigt med sin flagga. Målet blir bortdömt och Skansen får frispark. Ett märkligt aggerande när huvuddomaren i en perfekt position 10 meter från händelsen låter spelet fortgå men en assisterande domare som är över 50 meter från händelsen kan ta beslutet. Spelet hettar till och allt som oftast är det Skansenspelarna som kommer sent in i duellerna och smäller på. I den 11:e minuten slår Johan Hellström en hörna mot bortre stolpen och bollen dimper ner hos Adam Norén som på volley från nära håll prickar utsidan av stolpen. Skansens första varning delas ut efter 21 minuter sedan Johan Hellström blivit nersparkad vid mittplan. Den andra kommer 3 minuter senare då Nicklas Mattsson blir nergjord. I den 28:e minuten driver Vasko Mitrovic upp bollen och spelar fram den till höger mot Johan Hellström. Johan slår ett inlägg mot första ytan där Adam Norén finns och Adams skott går tätt utanför. I den 31:a minuten slår Gustav Lindquist en frispark några meter in på Skansens planhalva och bollen går förbi samtliga utespelare och studsar precis innan målet och går upp mot krysset men målvakten avvärjer till hörna. I den 36:e minuten får ÖT Smygehuk frispark till höger mitt på Skansens planhalva. Gustav Lindquist slår en fin frispark över alla mot bortre stolpen där Christian Ahlström dyker upp och kan från nära håll sätta 0-1 i nät med en volley bredsida. Detta var Christians 1:a seriemål i år. I den 40:e minuten spelar Mathias Roos på djupet mot Johan Hellström som rundar målvakten och från dålig vinkel försöler göra mål men en Skansenförsvarare har ställt sig på mållinjen och Johan skott räddas på mållinjen (av handen?). I slutminuterna får Christian Ahlström sig en tryckare i nacken när han går upp i en nickduell. 0-1 ledning i paus och vi står upp bra i närkampsspelet. I paus byts Christian Ahlström ut med nacksmärta och huvudvärk och in kommer Carl Mattsson. Carl går in på innermittfältet och Nicklas Mattsson flyttas ned som mittback. Vi har mycket bollinnehav men man vet aldrig med Skansen. En fast situation (som de är duktiga på) och det kan vara kvitterat. Efter 62 minuter byts Mathias Roos ut och in kommer Patrik Lippe. I den 67:e minuten byts Johan Hellström ut med känning i baksida lår och in kommer Carl Odell. I den 74:e minuten spelar Vasko Mitrovic upp bollen på högerkanten där högerbacken André Andersson stormar fram. André tar sig förbi en försvarare och in i straffområdet där han spelar bollen snett bakåt till Carl Odell som från 16-meterslinjen lägger bollen tillrätta och får på ett tungt pressat markskott mot bortre stolpen och in i mål utan chans för målvakten. Ställning 0-2. Detta var Carls 1:a seriemål i år. Efter 75 minuter byts Vasko Mitrovic ut och in kommer Jens Sirviö. I den 76:e minuten slår Gustav Lindquist en fin krossboll ut till höger till Jens Sirviö som trampar runt på kanten och slår ett inlägg mot bortre stolpen där Filip Zahn tar ner bollen och stänker upp bollen i nättaket till 0-3. Detta var Filips 2:a seriemål i år. I den 77:e minuten byts Filip Zahn ut och in kommer Rasmus Hammargren. Matchen slutar med en 0-3 seger och denna segern var verkligen välbehövlig. Alla ska ha stort beröm för inställningen och kämpaglöden i denna matchen. Störst stjärna i boken får ändå Nicklas Mattsson som var fenomenal mot sina gamla lagkamrater. Extra kul att inhoppande Carl Odell fick göra mål och Jens Sirviö svarade för en assist. I och med segern lämnade ÖT Smygehuk nästjumboplatsen och klättrade upp på 6:e platsen. I nästa match väntar tabellnian Skabersjö IF (som har samma poäng som ÖT Smygehuk) på lördagen den 16:e maj klockan 14:00 på Smygehamns IP.